Šťavnatá kotleta se sedláckými bramborami

22. července 2011 v 17:41 | Lady S |  Prostřeno
Pro začátečníky s masem si myslím, že je to idelální oříšek k rozlousknutí =)

Ingredience:
  • 5 kotlet
  • kmín
  • slunečnicový olej
  • sůl
  • červená paprika (mletá sladká)
  • pepř
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • oregano
  • bazalka
  • smetana v kelímku
  • brambory
  • česnek
  • anglická slanina nebo špek
  • 1 cibule
Postup:
Kotletu jemně naklepeme a naložíme do směsi koření (bazalka, oregano, pepř černý, sůl, česnek, 2 lžíce rajčatového protlaku, olej). Necháme alespoň 24 hodin uležet. Položíme na větší plech.
Na stejný plech naklademe umyté brambory (ve slupce), které nakrájíme na kolečka, posolíme a okmínujeme. Pečeme asi 45 až 60 minut na 160 až 180 stupňů. Asi 20 minut před vytažením zalijeme maso i brambory smetanou a dopečeme. Zvlášť na pánvi osmahneme s cibulkou dozlatova na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, kterou pak servírujeme na brambory.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama